WEBLOG

Blog: Zorgrestaurant of zorgenrestaurant?

 |  15-05-2017

Blog: Zorgrestaurant of zorgenrestaurant? Het zorgrestaurant is een term die veel instellingen momenteel letterlijk nemen: een restaurant waarover men zich zorgen maakt. Het AD meldde onlangs dat er in de regio Rotterdam afgelopen jaar meerdere zorgrestaurants zijn gesloten. De problemen zijn bekend.

Commentaar

Blog: Duurzaam gedrag is voorbij de praatgroep

 |  06-04-2017

Blog: Duurzaam gedrag is voorbij de praatgroep Duurzaam organiseren is een blijvertje. Het onderwerp is niet meer ‘voor als je eens tijd over hebt’. Je duurzaamheidsgedrag bepaalt of je over 10 jaar nog recht van bestaan hebt.

Commentaar

Blog: De WIP-commissie moet blijven

 |  24-03-2017

Blog: De WIP-commissie moet blijven Facilitair manager Nils van Mourik blogt over het behoud van de commissie Werkgroep Infectie Preventie (WIP). "Mijn liefde voor de Werkgroep Infectiepreventie (WIP) was er niet een van liefde op het eerste gezicht."

Commentaar

Blog Emilie Bots: Van slagboom tot slagboom

 |  09-02-2017

Blog Emilie Bots: Van slagboom tot slagboom Voorzichtig schuifelt ze langs de auto’s. De rollator voor zich uit duwend in alle vroegte op weg naar het ziekenhuis. Eerst via de stoep maar dat blijkt te smal door alle auto’s die lukraak geparkeerd staan op de stoep.

Commentaar

Blog Emilie Bots: De beleving van wachten

 |  21-12-2016

Blog Emilie Bots: De beleving van wachten Volgens het Deventer ziekenhuis blijkt uit buitenlands onderzoek dat de beleving van wachttijden een grote rol speelt in de tevredenheid van spoedpatiënten. Dat de beleving van wachten inderdaad van grote invloed kan zijn, heb ik enige tijd geleden zelf mogen ervaren.

Commentaar

Blog: Bouwkundige grapjes – een top 3

 |  20-09-2016

Blog: Bouwkundige grapjes – een top 3 Ziekenhuizen blijven een dankbaar onderwerp om over te schrijven. Vooral de keuzes die soms gemaakt worden door bouwkundigen blijven een grote bron van inspiratie. Daarom deze keer een top drie van architectonische hoogstandjes die extra aandacht verdienen.

1 reactie

Blog: Een nieuwe parkeergarage, maar niet voor de patiënten?

 |  21-07-2016

Blog: Een nieuwe parkeergarage, maar niet voor de patiënten? Emilie Bots - van der Grinten blogt over de nieuwe parkeergarage van een ziekenhuis. "Dit ziekenhuis heeft mij zeker verbaasd. Verbaasd omdat ik echt niet begrijp hoe je als ziekenhuis kunt besluiten een nieuwe parkeergarage te bouwen maar je patiënten letterlijk in de kou laat staan."

1 reactie

Blog: ‘Mortuarium rechtsaf’

 |  25-04-2016

Blog: ‘Mortuarium rechtsaf’ Dat is het eerste bordje dat ik zie als naar de entree van het ziekenhuis rijd. Mijn aankomst had ik me anders voorgesteld. De meeste mensen gaan toch naar het ziekenhuis in de veronderstelling dat ze niet gelijk in het mortuarium eindigen.

2 reacties

Blog: Een orkaan of een briesje?

 |  14-04-2016

Blog: Een orkaan of een briesje? Hoe krijg je een ziekenhuis in fusietijd duurzaam? Dat vraag ik me de laatste tijd regelmatig af. Het zijn roerige tijden bij het Spaarne Gasthuis. Het samenvoegen van twee organisaties gaat met de nodige hobbels en obstakels, maar dat biedt ook kansen.

7 reacties

Blog: Opgesloten

 |  08-12-2015

Blog: Opgesloten Drie van mijn vier grootouders hadden dementie. Het was lastig om hen te zien wegglijden en steeds verder van zichzelf verwijderd te zien raken. Maar voor mijn ouders was het nog moeilijker. Mijn moeder kreeg regelmatig een telefoontje van haar moeder uit het verpleeghuis. Of ze alsjeblieft dit weekend naar huis mocht komen.

Commentaar

Pagina 1 van 912345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.