Nieuws, Regelgeving

27-02-2012

IGZ geeft Stichting Pyxis in Zeist bevel tot sluiting

IGZ geeft Stichting Pyxis in Zeist bevel tot sluiting
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Stichting Pyxis in Zeist een bevel tot sluiting gegeven. Er was sprake van ernstige risico's voor de veiligheid van de cliënten.

Stichting Pyxis richt zich voornamelijk op het begeleiden van jongeren met psychische en sociale problemen. Op 20 februari bezocht de inspectie twee locaties van de stichting. Aanleiding voor het bezoek was een melding van derden over het overlijden van een cliënt en een melding van Cliëntenbelang Utrecht. Stichting Pyxis heeft het overlijden niet aan de inspectie gemeld.

De directie probeerde twee keer het inspectiebezoek af te zeggen. Bij het bezoek van de inspectie op 20 februari was de directie helemaal niet aanwezig. De IGZ trof op één locatie een situatie aan waarbij twee cliënten waren gehuisvest in het gebouwtje van een voormalige benzinepomp. Er zat een gat in de ruit en overal lag glas. Bovendien waren geen hulpverleners of begeleiders aanwezig.

Na het bezoek besloot de inspectie een bevel tot sluiting op te leggen. GGZ-instelling Altrecht heeft de cliënten van Stichting Pyxis opgevangen.

Reageer op dit bericht:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.