Nieuws

17-02-2017

Zorgtotaal zet in op kennis

Zorgtotaal zet in op kennis
Zorgtotaal zet dit jaar extra in op workshops, miniseminars en korte symposia. “Bezoekers gaan met een hoofd vol nieuwe kennis naar huis”, vertelt brand manager Sander Braam van Jaarbeurs in aanloop naar de beurs op 14, 15 en 16 maart.

“We hebben bezoekers van de vorige editie gevraagd wat zij graag toegevoegd zouden zien. Daar is overduidelijk de kenniscomponent bijgekomen”, aldus Braam. “We voegen nieuwe kwaliteit toe aan de beurs in de vorm van een contentprogramma waar bezoekers echt wat aan hebben. Bovenal blijft Zorgtotaal een beurs waar professionals in de zorg zich kunnen laven aan een breed aanbod producten en diensten.”

Theaters

Verspreid over de beurs worden zes theaters gebouwd, met specifieke seminars voor specifieke doelgroepen. Braam: “Ik denk dat inkopers heel veel opsteken van een sessie door inkooporganisatie NEVI. Besparen blijft een hot issue in de zorg. De boodschap van de inleider: ‘Ja, u koopt vaak al heel slim in. Maar als u het nog slimmer doet, kunt u nog 20 procent meer besparen’.”

Gastvrijheid

Een van de theaters betreft het Gastvrijheidstheater. “Gastvrijheid is een belangrijk thema. We bieden een heel theater met alleen maar seminars over dit onderwerp”, legt de brand manager uit. “Als organisatie wil je je altijd spiegelen. Waarom wordt de gastvrijheid van vliegmaatschappij Singapore airlines zo geroemd? En wat kunnen we in de zorg daarvan leren? De mensen van Singapore airlines komen het zelf vertellen. Nieuwe inzichten vanuit een dynamische wereld, waar reizigers hun maatschappij kiezen op basis van of de hoogte van het ticket of de geboden gastvrijheid. Vertaal dit maar naar de zorg.”

ICT

Ook ICT is niet meer weg te denken uit de zorg. Braam: “Dit is een open deur, echter voor het eerst is nu het vakevent Zorg&ICT geïntegreerd in Zorgtotaal. Er is sprake van een natuurlijke overloop. Bezoekers zullen nauwelijks merken dat ze van het ene naar het andere event lopen. Ook hiermee voegen we nieuw element toe aan het expositieprogramma.”

Interessekenmerken

Zorgtotaal is ingedeeld op de interessekenmerken van bezoekers:

* Voeding & hospitality
* Facilitair, huisvesting & services
* Hulpmiddelen, revalidatie en verpleging
* Kleding & linnen
* Patiënt handeling & patiënt comfort
* Projectinrichting en meubilair
* Technologie

De beurs telt ruim 200 exposanten. Naar verwachting wordt Zorgtotaal samen met Zorg&ICT bezocht door 20.000 professionals. Kijk voor meer informatie hier. 

Reageer op dit bericht:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.