Facility Management, Nieuws

14-02-2017

Wijze les: ‘Mijn rol als manager is nu meer faciliterend’

Wijze les: ‘Mijn rol als manager is nu meer faciliterend’
iedereen zou dingen in het verleden anders doen met de wijsheid van nu. Wat zou Anneke Jansen, locatiemanager bij stichting Schakelring, nu anders doen?

Van aansturen naar aanmoedigen

“Binnen Schakelring zijn we bezig met inspelen op alle veranderingen in de zorg. We werken inmiddels op een heel andere manier samen: er zijn nog steeds leidinggevenden, maar de teams hebben veel meer eigen verantwoordelijkheid. Van mij als manager vroeg dit om een omslag. Heel beknopt: van aansturen naar aanmoedigen. Vroeger was ik vooral bezig met aansturen. Als er beleid moest komen, ging je met het managementteam de hei op en daar bedacht je dingen. Die werden vervolgens over de goegemeente uitgestort en dan moest het gaan lopen. Dat werkt niet meer. Er is dan geen draagvlak en je hebt voortdurende te maken met denkachterstand van collega’s.”

Beleidsdagen

“Voor mij was dat een leermoment: je moet de ideeën juist opzoeken bij de mensen zelf. Tegenwoordig organiseren we beleidsdagen met medewerkers en vrijwilligers. Als je dan ziet wat er boven komt drijven vanuit de praktijk.. Als manager kun je daar nog zoveel over lezen, maar de mensen die er elke dag mee bezig zijn weten echt wat de vragen zijn. Als je die feedback gebruikt en je samen een beleidsplan opstelt, dan krijg je een plan wat van iedereen is en niet meer alleen van het management.”

Perspectieven

“Naast de beleidsdagen zijn we als Schakelring bezig met de ambitiedagen 2020, waarbij we vanuit allerlei perspectieven de nieuwe zorg- en ondersteuningsvraag in beeld proberen te brengen. Ook daarbij verwelkomen we ideeën van diverse stakeholders: medewerkers, vrijwilligers, bewoners, familieleden, samenwerkingspartners, enzovoorts. We analyseren alle informatie die binnenkomt zorgvuldig, zodat we de goede keuzes kunnen maken voor de toekomst. We luisteren op een heel andere manier naar wat voor mensen echt belangrijk is.”

Rol als manager

“Mijn rol als manager is nu meer faciliterend: ik moedig aan, samen met de teamleiders. Ik geef soms een innovatieve duw als het nodig is, maar als collega’s het eenmaal voelen en zien, hoef ik niets meer te doen. Ik sta aan de zijlijn te applaudisseren.”

Lees ook: 4 wijze lessen van facilitair managers

Reageer op dit bericht:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.