Dossiers, Facility Management, Koeling en verwarming, Nieuws

06-12-2011

Optimale klimaatbeheersing hot item facilitair manager

Optimale klimaatbeheersing hot item facilitair manager
Bijna alle ziekenhuizen en zorginstellingen houden zich bezig met het optimaliseren van het binnenklimaat. Dit blijkt uit de ZorgMonitor die ZorgInstellingen enkele malen per jaar houdt onder (facilitair) managers in de zorgsector. Tijdens het laatste onderzoek is het onderwerp klimaatbeheersing aan de orde geweest.

ZorgInstellingen houdt enkele keren per jaar een uitgebreid online onderzoek onder managers en andere functionarissen die zich bezighouden met facilitaire zaken. Onder meer worden de bestedingen in de zorgsector gemeten. Tijdens de onlangs gehouden investeringsmonitor van ZorgInstellingen is vooral gevraagd naar klimaatbeheersing, zoals airconditioning, verwarming en ventilatie.

Uit het onderzoek komt naar voren dat ziekenhuizen en zorginstellingen er alles aangelegen is de kwaliteit van leven te verbeteren voor bewoners en patiënten. Dat sluit aan op het gastvrijheidsbeleid dat het gros van de zorgorganisaties nastreeft. Wie zich prettig voelt – klimaat is daar een belangrijk onderdeel van – is tevreden en een tevreden cliënt/patiënt vraagt minder zorg. Ook het bieden van een prettig werkklimaat is voor een groot aantal zorgorganisaties reden om veel aandacht te besteden aan het binnenklimaat.

Lees een uitgebreid verslag van de onderzoeksresultaten in de nieuwe editie van ZorgInstellingen, die op 13 december verschijnt.

Reageer op dit bericht:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.