Bouw en verbouw, Nieuws

22-03-2017

Maxima Medisch Centrum Veldhoven werkt aan renovatie

Maxima Medisch Centrum Veldhoven werkt aan renovatie
Na de verbouwing van de locatie in Eindhoven is het Maxima Medisch Centrum nu druk bezig met de renovatie van locatie Veldhoven. Alle afdelingen in het ruim twintig jaar oude ziekenhuis komen aan de beurt.

Het gebouw wordt aangepast aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne met veel aandacht voor een gastvrij verblijf van de patiënt.

Poliklinieken

De nieuwe poliklinieken hebben grotere, sfeervolle moderne wachtruimten met meer lichtinval. Een groot deel van de poliklinieken op de begane grond en eerste verdieping is inmiddels aangepast. Momenteel worden de poliklinieken van dermatologie, interne geneeskunde en kaakchirurgie/mondheelkunde verbouwd. Daarbij krijgt het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) één centrale plek in het ziekenhuis, vanuit waar de zorg voor patiënten met kanker bij elkaar komt. De complete renovatie van de poliklinieken moet eind 2017 afgerond zijn.

Operatiecomplex

In 2017 start ook de bouw van een nieuw operatiecomplex met dagbehandeling. Er komen 8 nieuwe operatiekamers met de nieuwste medische apparatuur. Alle operatiekamers beschikken over daglicht. Verder omvat het complex een grote verkoeverkamer met veel aandacht voor privacy van patiënten. Op de begane grond van het complex komt de dagbehandeling. Naast dagbehandeling voor volwassenen komt er speciaal voor kinderen een dagbehandeling met veel aandacht voor spelen en afleiding.

Intensive Care

Voor 2018 staat de renovatie van de intensive care op de planning.

Bron: MMC

Reageer op dit bericht:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.