Gastvrijheid, Nieuws

05-12-2010

KinderThuisZorg uitgeroepen tot Zorgonderneming van het jaar 2010

KinderThuisZorg uitgeroepen tot Zorgonderneming van het jaar 2010
KinderThuisZorg (KTZ) is vijf jaar geleden opgericht door Jochem Kasten en Jacqueline Kasten-Wiggers
Tijdens het Jaarcongres Zorgmarkt op is KinderThuisZorg uitgeroepen tot de Zorgonderneming van het Jaar 2010. De winnaars Noëlle Neeleman en Jacqueline Kasten namen de prijs in ontvangst van Edwin van der Meer (bestuurslid Ronald McDonald VU Kinderstad) en Peter Hoppener (juryvoorzitter).

KinderThuisZorg voldeed volgens de jury het beste aan alle gestelde criteria: betekenisvolle omvang, patiëntgeoriënteerd, efficiencyverhogend, innovatief en overdraagbaar.

Over KinderThuisZorg
KinderThuisZorg (KTZ) is vijf jaar geleden opgericht door Jochem Kasten en Jacqueline Kasten-Wiggers.  Het doel van KTZ is het bieden van (thuis)zorg aan ernstig zieke kinderen en ondersteuning voor hun ouders. Het concept bestaat uit drie componenten: een kinderzorghotel (met een dagverblijffunctie en ook voor de ouders de mogelijkheid er te verblijven), een gastouderbureau (kinderverpleegkundigen bieden bij hen thuis zorg aan ernstig zieke kinderen) en thuiszorg (bij het zieke kind thuis). De kinderthuiszorg is HKZ-gecertificeerd. Het gastouderbureau is landelijk erkend. KTZ is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met circa 500 medewerkers, die voor 400 tot 500 kinderen zorgen.

Inlevingsvermogen
De jury is gefascineerd door het inlevingsvermogen van Jacqueline Kasten, dat wellicht te danken is aan haar ervaringen als ambulanceverpleegkundige. Ze heeft oog voor detail in communicatieuitingen en doet er alles aan ouders en kinderen het naar hun zin te maken. Pluspunt is ook haar aandacht voor veiligheid.

Prijs
De Zorgonderneming van het jaar is een initiatief van Zorgmarkt, uw netwerk over ondernemen in de zorg. De prijs wordt toegekend aan een zorgproject dat hoog scoort op vijf criteria: betekenisvolle omvang, patiëntgeoriënteerd, efficiencyverhogend, innovatief en overdraagbaar.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.