Nieuws

14-02-2017

Het nieuwe magazine van Zorginstellingen

Het nieuwe magazine van Zorginstellingen
Het februarinummer van Zorginstellingen is verschenen, met als thema vastgoed, nieuwbouw en renovatie. Dit is er zoal in het blad te vinden.

Thomas Rau

Voor het hoofdinterview spraken we met architect Thomas Rau over zorgvastgoed. Het gesprek kreeg een bijzondere wending. “De meeste zorginstellingen zijn te groot. Ze verzorgen de verdienmodellen. We moeten de rollen omdraaien. Je moet geen ziekenhuis maken, maar een gezondheidshuis. Kijk naar Japan. Daar krijgt een huisarts betaald op basis van het aantal gezonde mensen, niet op basis van het aantal zieken. Zorgvastgoed is in Nederland heel erg traditioneel. In mijn ogen faciliteert de huidige zorg met name het gebrek aan kennis van het holistische karakter van het zijn. Dat is misschien moeilijk te begrijpen.”

Leegstaand vastgoed

In het thema-gedeelte vertelt Mark Vosselman, eigenaar van VOS Vastgoed & Facility, over de kansen voor leegstaand vastgoed. Denk bijvoorbeeld aan samenwerkingen met andere partijen, alternatieve financieringsmogelijkheden of alternatieve aanwendingen voor leegstaand gebouwen. Lees ook ons digitale magazine Zorg & Vastgoed om hier meer over te weten te komen. 

Andere onderwerpen

Verder besteden we onder andere aandacht aan de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum, doet architect Eric Wendel een oproep aan facilitair managers om actief mee te doen aan het ontwerpproces en benoemen we de voordelen van een cliënten- of patiëntenportaal.

Magazine

Klik hier om het nieuwe nummer van Zorginstellingen te bekijken. 

Reageer op dit bericht:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.