Nieuws, Vastgoed

09-02-2017

Doe mee aan het benchmarkonderzoek Zorgvastgoed AAG en TU Delft

Doe mee aan het benchmarkonderzoek Zorgvastgoed AAG en TU Delft
Nederland vergrijst en er is sprake van leegstand in de zorg en onzekere tarieven. Wat betekent dit voor de kwaliteit van het zorgvastgoed? AAG doet samen met de TU Delft uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar deze vraag. Doet uw zorgorganisatie mee?

Onderzoeksvraag

De centrale vraag van het onderzoek is:

In welke mate zijn bestaande zorgorganisaties in staat de fysieke transitie (financieel) te realiseren, dusdanig dat – met vernieuwende concepten – voldaan kan worden aan de toekomstige vraag naar zorgvastgoed?

Inzicht in resultaten

De uitkomsten geven maatschappelijk inzicht in de financiƫle en kwalitatieve resultaten van het zorgvastgoed in de ouderenzorg. Iedere deelnemende organisatie krijgt inzicht in de eigen boekwaarde en bedrijfswaarde 2016 op gebouwniveau en inzicht in de vastgoedexploitatie op stichtingsniveau. Handig voor bijvoorbeeld het impairmentdossier of voor de uitwerking van een eigen strategisch vastgoedplan Daarnaast ontvangt u de geanonimiseerde resultaten van de sector om te benchmarken.

Tijdlijn

Op dit moment is het onderzoek in de ontwikkelingsfase. Van maart tot mei 2017 vindt dataverzameling en de uitwerking van het onderzoek plaats. In de periode van mei tot september wordt het onderzoek gepubliceerd en krijgen de deelnemers terugkoppeling van de individuele output. Ook vinden er dan bijeenkomsten met deelnemers plaats.

Deelnemen aan het benchmarkonderzoek zorgvastgoed?

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de huidige en toekomstige situatie van het zorgvastgoed van zorgorganisaties is het van belang een groot aantal organisaties te laten deelnemen aan het onderzoek. Wilt u meedoen? Vul dan hier het interesseformulier in.

Tip

De gezamenlijke redacties van Vastgoedmarkt, Zorginstellingen en BoardRoom ZORG hebben onlangs een speciale uitgave over Zorg en Vastgoed gemaakt. Bekijk het magazine hier.

Reageer op dit bericht:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.