Nieuws, Personeel, Personeelsmanagement

24-12-2010

Achterbanakkoord over cao VVT

Achterbanakkoord over cao VVT
De leden van de FNV-bond Abvakabo hebben in grote meerderheid (95 procent) ingestemd met de nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Kraamzorg (cao VVT). Nu’91-leden waren eveneens positief. Ook de andere betrokken bonden en de zorgwerkgevers ActiZ en BTN hebben inmiddels ingestemd met de nieuwe cao. Dit meldt zorgvisie.nl. Met het akkoord van de achterban is de cao VVT definitief.

Zorgpersoneel dat onder de cao valt krijgt in 2010 een loonsverhoging van 1,1 procent, waarvan 0,6 eenmalig. In 2011 volgt een loonsverhoging van anderhalf procent en een verhoging van de eindejaarsuitkering met een half procent.

Scholing
Ook is afgesproken dat elke werkgever verplicht is om ten minste twee procent van de loonsom te gebruiken voor scholing van werknemers. De werkgever stelt hiervoor samen met de ondernemingsraad een scholingsplan op.

Overige vergoedingen
Verder gaat de stagevergoeding voor vmbo-leerlingen omhoog naar 300 euro per maand, stijgt de vergoeding voor wachtdiensten van kraamzorgmedewerkers met tien procent en moeten werkgevers de medewerkers met een nulurencontract een volwaardig deeltijdcontract aanbieden.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.