Hygiëne, Hygiëne, Nieuws, Schoonmaak, Veiligheid

29-05-2009

Niet alle patiënten bereikt voor bloedtest

Niet alle patiënten bereikt voor bloedtest
Bloedtest moet uitwijzen of patiënten in het Maasstad Ziekenhuis besmet zijn geraakt als gevolg van een defect aan een desinfecteermachine.
Het Maasstad Ziekenhuis heeft enige tientallen patiënten nog niet bereikt voor een bloedtest. Op Hemelvaartsdag werd bekend dat een van de drie afwasmachines voor de endoscopen op de locatie Zuider niet goed had gewerkt. Hierdoor is er een kleine kans op besmettingen ontstaan.

Het ziekenhuis heeft tot nu toe eenderde van de bijna achthonderd patiënten gerust kunnen stellen, zo meldt de Telegraaf. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis donderdag laten weten. Ruim tweederde van de patiënten heeft een afspraak staan of wachten nog op het resultaat. Het ziekenhuis verwacht volgende week te kunnen vertellen of er patiënten besmet zijn geraakt.

Zie ook: Onderzoek Maasstad Ziekenhuis vordert gestaagAl eerder besmettingsgevaar door vuile instrumentenDesinfectiemachine Maasstad Ziekenhuis kapot

Reageer op dit bericht:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.