Gastvrijheid, General, Nieuws, Personeelsmanagement

26-05-2010

Een eigen buurtkamer voor mantelzorgers

Een eigen buurtkamer voor mantelzorgers
De eerste buurtkamer is gevestigd in zorgcentrum Oranjehof.
Mantelzorgers, zorgvragers en vrijwilligers uit de IJsselmondse wijk Lombardijen krijgen een ontmoetingsplek in de vorm van een buurtkamer. Deze buurtkamer is vanaf 22 juni op dinsdag, woensdag en donderdag geopend.

In de Buurtkamer kunnen Mantelzorgers en zorgvragers elkaar ontmoeten. Er is opvang van zorgvragers door en voor elkaar. Er is informatie en advies beschikbaar op specifieke mantelzorgterreinen. Zorgaanbieders verlenen er praktische hulp- en dienstverlening. Mantelzorgers kunnen er ondersteuning en tips door krijgen van mede-mantelzorgers. Er zijn programma’s  beschikbaar van  educatie en lezingen. Er is dagbesteding en opvang, fysiotherapie en fitness. Het is ook mogelijk om er een kopje koffie of thee en een lunch te gebruiken. En tot slot is er ook nog een kapsalon, een pedicure, een schoonheidssalon en kleine supermarkt.

De Buurtkamer van Lombardijen is de eerste uit een reeks van vier buurtkamers in de deelgemeente en is gevestigd in de Oranjehof.  De Buurtkamer is op initiatief van de deelgemeente ontwikkeld door het Steunpunt Mantelzorg van IJsselWijs in samenwerking met vele zorg- en welzijnsorganisaties.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.